Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

AgroEnergiek op AgroTechniek Holland!

Brandstofkosten stijgen. Voor zowel dierlijke als plantaardige sectoren. Denk aan brandstofgebruik bij voeren, maaien, kuilen, maar ook bij rooien, poten en frezen. Slim omgaan met brandstof wordt steeds belangrijker. Voor uw portemonnee én het milieu. Besparen blijkt makkelijker dan u misschien denkt. Zo is vrij simpel 10% tot 15% aan brandstof te besparen op het bedrijf. Met extra inzet kan dit zelfs oplopen tot 40%. Het begint bij het tijdig controleren en het juist afstellen van de machines.
AgroEnergiek biedt u op AgroTechniek Holland allerhande informatie over brandstofbesparing. Evenals over de mogelijke effecten op het klimaat. We laten u bijvoorbeeld zien wat het verschil is in brandstofverbruik als twee identieke trekkers hetzelfde parcours afleggen met verschillende bandenspanning. En we testen uw kennis in een leerzame quiz.
U vindt in onze stand ook informatie over andere energiebesparende maatregelen, bijvoorbeeld op melkwinning en in bewaring. En denkt u aan verlichting. We laten u graag verschillende mogelijkheden zien.
Waar vindt u ons?
AgroEnergiek is van 10 tot en met 13 september te vinden in het Energiepaviljoen bij Veld C.
 
Lezing Slim kosten- en energiebesparend bewaren
Het bewaren van aardappelen lijkt eenvoudig. Er zijn immers goede systemen om geautomatiseerd te bewaren. En als de kwaliteit bij aflevering voldoende/goed is, dan is de teler tevreden. Veel telers hebben echter geen inzicht in het energieverbruik en gewichtsverlies van de bewaring: belangrijke kostenposten bij bewaring.
Gedurende twee bewaarseizoenen hebben 46 akkerbouwers verspreid over Nederland gegevens over de eigen bewaarresultaten verzameld en met elkaar gedeeld. Deze cijfers en de onderlinge discussies hebben de deelnemers veel inzicht opgeleverd in de eigen bewaarstrategie. Deze cijfers en inzichten worden in een lezing op AgroTechniek Holland met u gedeeld. Daarnaast presenteert een aantal bewaarplaatsautomatiseerders in een korte pitch de meerwaarde van nieuwe ontwikkelingen.
Lezing: wanneer en waar?
De lezing vindt plaat op vrijdag 12 september van 14.00 tot 15.00 uur in het Businesspaviljoen nabij Entree C. Tot dan!