Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Excursie: Opslag duurzame elektriciteit 12 juni

Energieopslag wordt steeds belangrijker voor de transitie naar een duurzaam energiesysteem in Nederland. Energieproductie uit zonnepanelen en windmolens gaat gepaard met pieken en dalen. De productie komt meestal niet overeen met de vraag naar energie op dat moment. Om vraag en aanbod goed af te stemmen is energieopslag noodzakelijk.
 
Op 12 juni nemen we u mee naar het landbouwbedrijf van Jan Reinier de Jong in Odoorn waar een nieuwe vorm van energieopslag in een grote accu gerealiseerd is. De geproduceerde energie wordt deels verbruikt op het bedrijf. De rest wordt opgeslagen en op lucratieve momenten verkocht. Dit alles gebeurt automatisch. Tijdens de excursie krijgt u van Jan Reinier de Jong en Esger Schouten (van Esger Energy Management) de ins en outs van dit project te horen.
 
Voor wie: Voor geïnteresseerden uit de provincie Utrecht
Wanneer:  12 juni van 9:30 uur tot ca.16:00 uur.
Vervoer: We carpoolen vanaf 2 locaties:
·         Carpoolplaats De Meern Zuid A12, verzamelen om 9:15 uur en vertrek om 9:30 uur of;
·         Carpoolplaats Leusden A28, verzamelen om 9:45 uur en vertrek om 10:00 uur.
Benzinekosten kunt u onderling verrekenen. U kunt natuurlijk ook op eigen gelegenheid naar de het bedrijf van Jan Reinier de Jong rijden. We treffen elkaar om 11:30 uur op het bedrijf aan de Borgerderweg 11 te Odoorn.
Kosten: De excursie is gratis, voor koffie, thee en lunch wordt gezorgd.
Aanmelden: U kunt zich aanmelden door te klikken op het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 7 juni.
 
Het trajectplan Energieneutrale Melkveehouderij is een initiatief van Programmabureau Utrecht-West en Gebiedscoöperatie O-gen. De programmabureaus organiseren deze excursie en LTO Noord is deelnemer van de stuurgroep Energieneutrale melkveehouderij.