Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Informatiebijeenkomst Asbestsanering en Zonnepanelen

Hoe pakt u het verwijderen van een asbest dak aan? Hoe kunt u slim een nieuw, duurzaam dak met zonnepanelen realiseren? Hoe regelt u het financieel? Welke stimuleringsregelingen zijn er?
Al deze vragen, en nog veel meer, worden beantwoord op twee informatiebijeenkomsten ‘Asbestsanering & Zonnepanelen’ op 16 en 23 februari 2015. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor (voormalige) agrarische ondernemers en particuliere eigenaren van een voormalig agrarisch bouwblok in de regio Noord-Veluwe. Aanmelden kan via info@igev.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging en een routebeschrijving.
 
Waarom asbest eraf
Misschien is in het verleden in uw ‘opstallen’ asbest toegepast. Het vrijkomen van asbestvezels kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid, van u en van uw omgeving. Maar ook kan door asbest de waarde van uw opstal verminderen. Bovendien wordt iedereen op termijn verplicht asbest te verwijderen.
 
Aantrekkelijk dak
Als u uw dak gaat vervangen is dit een moment om te overwegen om zonnepanelen terug te plaatsen. Het is nu financieel aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Via de Provincie Gelderland kunt u gebruik maken van de vernieuwde subsidieregeling “Asbest eraf, PV erop” en er is een fiscale stimuleringsregeling.
Duurzaam uw eigen stroom opwekken is goed voor het milieu en voor de uitstraling van uw bedrijf. Zo helpt u mee aan een energie neutrale regio. Bovendien krijgt u minder last van toekomstige energieprijsstijgingen.
 
Advies op maat
Wat zijn de totale saneringskosten, hoeveel kWh zonnestroom kan op opwekken en wanneer heb ik mijn investering terug verdiend? Via een persoonlijk adviesgesprek ‘aan de keukentafel’ en een advies rapport over u eigen bedrijfssituatie krijgt u een helder antwoord op deze vragen. Rabobank en IGEV bieden u 75% korting op dit advies. Aanmelden kan bij Johannes Zijlstra, Johannes.Zijlstra@mkbadviseurs.nl of 06-51259204.

 

 

BijlageGrootte
PDF icon mkb_fa_asbest_eraf...1.pdf53.43 KB