Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Uitnodiging bedrijfsbezoek op voorbeeldbedrijf Oskam

Op woensdagmiddag 7 juni bent u van harte welkom voor een bezoek aan het melkveebedrijf  van Jan en Lisanne Oskam in Leusden. De familie Oskam is één van de drie deelnemers aan het project Voorbeeldbedrijven Energieneutrale Melkveehouderij in Utrecht. De voorbeeldbedrijven laten in dit project zien wat in de praktijk mogelijk is op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie.

Wilt u ook energie besparen of opwekken op uw bedrijf? Laat u dan inspireren op deze middag!
Na een korte inloop opent gedeputeerde Mirjam Maasdam van de provincie Utrecht om 13.00 uur de middag samen met Joris Hogenboom, directeur van de Natuur en Milieufederatie Utrecht en tevens voorzitter van de stuurgroep Energieneutrale Melkveehouderij. Jan en Lisanne Oskam presenteren vervolgens hun plannen op het gebied van energie- en dieselbesparing en geven de bezoekers een rondleiding over het bedrijf. Zij nemen de bezoekers mee bij de eerste maatregelen die op het melkveebedrijf genomen gaan worden om het energieverbruik te reduceren.

Wanneer: Woensdagmiddag 7 juni van 12.30 uur tot 17.00 uur
Voor wie: Melkveehouders, erfbetreders en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht.
Locatie: Heetvelderweg 1, Leusden
Aanmelden: U kunt zich aanmelden via dit formulier.

Energieneutrale Melkveehouderij Utrecht
Het project Voorbeeldbedrijven, uitgevoerd door Projecten LTO Noord, is het  icoonproject binnen het traject Energieneutrale Melkveehouderij. De inzet is dat de melkveesector in 2020 een kwart van de elektra verbruikt van 2014. De rest is bespaard of door de sector zelf duurzaam opgewekt. Het project wordt gefinancierd door de provincie Utrecht en LTO Noord Fondsen. Kijk voor meer informatie over het project op LaMi.nl

Het project maakt deel uit van de Agenda Vitaal Platteland. De provincie Utrecht, gebiedscoöperatie O-gen en programmabureau Utrecht-West werken daarin samen aan een krachtig en vitaal landelijk gebied. Waar iedereen nu, maar ook in de toekomst van kan genieten en waar ondernemers blijvend een gezond bedrijf kunnen runnen.