Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Veel aanvragen voor SDE+ voorjaar 2017

Minister Kamp heeft op 5 april in een Kamerbrief bekendgemaakt dat er in de voorjaarsronde van de SDE+ 4.673 aanvragen zijn ingediend met een totaalbudget van 7,1 miljard euro. De voorjaarsronde is in drie fases opengesteld, met een opeenvolgend maximaal basisbedrag van 9, 11 en 13 cent/kWh. Het beschikbare budget van 6 miljard euro is in fase 3 overschreden. Dit betekent dat in elk geval de aangevraagde projecten in fase 1 en 2 (9,0 en 11,0 cent/kWh) beoordeeld worden. 
 

Projectaanvragen kunnen afgekeurd worden op basis van onvolledigheid of wanneer de aanvraag onvoldoende onderbouwd is. Hierdoor is de kans aanwezig dat projecten met meer dan 11,0 cent/kWh uiteindelijk toch een beschikking kunnen krijgen. Minister Kamp verwacht niet dat de beoordeling van alle projecten voor 1 juli is afgerond.

Zonne-energie

Van de in totaal 4.673 projecten waarvoor een aanvraag is ingediend, zijn er 4.484 voor zonne-energie. Hiermee is voor zonne-energie het grootste deel van het beschikbare budget aangevraagd. Zie ook onderstaande tabel. 

 

Bron: Kamerbrief minister Kamp 5 april 2017

Najaarsronde

In 2017 kan in twee rondes SDE+ aangevraagd worden. De voorjaarsronde is inmiddels gesloten. In de najaarsronde is er weer 6 miljard euro subsidie beschikbaar. Kijk hier voor meer informatie over de SDE+ 2017
 

Bron: RVO.nl