Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Voorstel SDE+ 2018 goedgekeurd door Tweede Kamer

Het voorstel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+-regeling) 2018 is goedgekeurd door de Tweede Kamer. Het budget voor de voorjaarsronde bedraagt 6 miljard euro. De SDE+ voorjaarsronde is open van 13 maart 2018, 9.00 uur tot en met 5 april 2018, 17.00 uur. Er komt voor 2018 in totaal 12 miljard euro beschikbaar.

De SDE+-subsidie is beschikbaar voor nieuwe projecten voor opwekking van energie uit duurzame bronnen zoals wind, zon, biomassa, geothermie en water.. Binnen de categorieën wordt op basis van de kostprijs geconcurreerd om de beschikbare middelen. Iedere ronde heeft drie fases. In de eerste fase kunnen alleen projecten met een basisbedrag tot maximaal €9 cent/kWh indienen. Vervolgens stelt RVO.nl de regeling stapsgewijs open voor duurdere projecten tot €13 cent/kWh. Lees hier meer over de SDE+-regeling en andere financiële mogelijkheden. 

Exploitatiesubsidie

Met de subsidieregeling SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De SDE+ is een exploitatiesubsidie. Dit betekent dat de energieproducent subsidie krijgt voor de geproduceerde duurzame energie.

De SDE+ vergoedt het verschil tussen de kostprijs van duurzame energie en de marktwaarde van de geleverde energie over een periode tot maximaal 15 jaar. De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid geproduceerde duurzame energie.

Bron: RVO.nl