Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Subsidie Utrecht voor duurzame nieuwe of bestaande technieken

De provincie Utrecht heeft een potje van meer dan 1,9 miljoen euro beschikbaar voor investeringen die bijdragen aan duurzame landbouw.  Aanvragen kunnen tot en met 19 november ingediend worden. 

De provincie Utrecht hoopt met de POP3 subsidie ‘Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering Utrecht' agrariërs uit te dagen te investeren in duurzame en innovatieve machines, installaties en systemen. Utrecht streeft naar een landbouw die maatschappelijk gewaardeerd wordt en vitaal en duurzaam werkt. 
 

De subsidie is verdeeld in twee potjes, namelijk innovatieve investeringen en bestaande technieken. Voor de innovatieve investeringen is 600.000 euro beschikbaar. Agrarische ondernemers kunnen zowel individueel als, als samenwerkingsverband een aanvraag indienen. 

Gezamenlijk investeren

Voor duurzame bestaande technieken is een subsidie van 1,9 miljoen euro beschikbaar. Het is nu ook mogelijk om als groep een gezamenlijke aanvraag in te dienen. Voor de rest is de regeling vergelijkbaar met de Jonge Landbouwersregeling: er kan subsidie worden aangevraagd voor een investering van de vastgestelde investeringslijst. Denk aan investeringen in zonnewarmtesystemen, systemen die werken met (duurzame) energieopslag, zoals een e-shovel of investeringen in machines die organisch restmaterieel composteren en verwerken. 

Hier vind je de investeringslijst niet-water maatregelen, hier is de investeringslijst water-maatregelen.