Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Energiebesparing melkveehouderij ‘Van kopgroep naar peloton’

In de provincie Utrecht werkt een kopgroep van melkveehouders aan een energieneutrale bedrijfsvoering. Deze bedrijven willen de elektriciteit die ze verbruiken zelf produceren. Een laag elektriciteitsverbruik is een randvoorwaarde voor een energieneutrale bedrijfsvoering.
Door te meten waar je verbruik zit en door op basis hiervan gerichte maatregelen te nemen werk je toe naar een laag energieverbruik.  Koplopers in Utrecht hebben met behulp van tussenmeters hun verbruik in beeld gebracht en gemeten of besparingsmaatregelen (aanpassing van apparatuur, vervanging van apparatuur, betere afstelling of onderhoud) het gewenste effect hebben.

Digitaal monitoren energieverbruik

Voor dit meten met behulp van tussenmeters waren geen eenvoudige en betaalbare systemen voorhanden.Inmiddels is er op dit punt voortgang geboekt en start er een project om eenvoudige en betaalbare monitoringssystemen in de praktijk te testen. Daarom zijn we op zoek naar 8 melkveehouders uit heel Nederland die het elektriciteitsverbruik op hun bedrijf verlaagd hebben of hiervoor maatregelen in voorbereiding hebben. Melkveehouders die hun elektriciteitsverbruik digitaal willen monitoren en het verbruik van één van de vijf grote energieverbruikende installaties (melken, koelen, warmwatervoorziening, drinkwatervoorziening en verlichting) met een tussenmeter in beeld wil brengen.

Meedoen?

Wilt u meedoen lees dan meer over deelname aan dit project...

Samen werken aan een energieneutrale melkveehouderij

Het project 'Energiebesparing melkveehouderij; van kopgroep naar peloton' wordt uitgevoerd door Ruitenberg-Advies en CLM en wordt gefinancierd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.