Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Importheffing zonnepanelen voorlopig met beperkt effect

Vanaf 6 juni jl. geldt een importheffing op Chinese zonnepanelen van 11,8%. Na twee maanden wordt dit verhoogd naar gemiddeld 47,6% -tenzij China in onderhandeling treedt en toezeggingen doet. Dit is wat de Europese Commissie afgelopen week besloten heeft.
 
Europa verlangt prijsmaatregelen van China en poogt dit via deze tweetraps benadering gedaan te krijgen. Indien China niet inschikt door aldaar geproduceerde zonnepanelen tegen een hogere prijs af te zetten, zal er per 6 augustus aanstaande een heffing van gemiddeld 47,6% gelden voor nog eens vier maanden. Bedrijven, die in overleg met de Europese Unie hun goede wil hebben getoond, krijgen een lagere heffing, bedrijven die dat niet deden worden extra belast. De heffingen lopen uiteen van 37,2% tot 67,9%.
 
Voor een bedrijf dat een zonnestroominstallatie aanschaft zijn de financiële gevolgen voorlopig beperkt. Wetende dat de zonnepanelen zo’n 50%-deel van de totale prijs van een zonnestroominstallatie uitmaken, betekent het dat de aanschaf van een zonnestroominstallatie met geïmporteerde zonnepanelen vanaf 6 juni licht in prijs zal stijgen. Indien het aanbod van zonnepanelen op het niveau blijft van afgelopen jaar, zal dat een prijsstijging van zo’n 6-7% betekenen voor een complete zonnestroominstallatie.
 
Voor meer achtergrondinformatie over een zonnestroominstallatie, vraagbundeling zonnepanelen of laatste nieuws kunt u hier terecht of u kunt telefonisch contact opnemen met LTO Energie, T 088 888 67 89.