Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Investeringssubsidie voor Energie-efficiëntie en hernieuwbare energie

afbeelding van leoni007

 
Van 3 tot en met 28 december 2012 staat de subsidieregeling “Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen” open. Via deze regeling kan subsidie worden aangevraagd voor:
 

  1. apparatuur, installaties of machines voor het besparen of hergebruiken van energie, zoals een
  • warmtepomp,
  • warmtepompboiler,
  • combiwarmtepomp in combinatie met een bodemsysteem,
  • klimaatcomputer voor bewaarruimten van agrarische producten
  • debietregeling ventilatoren voor bewaarruimten van agrarische producten

 

  1. apparatuur, installaties of machines voor het opwekken van hernieuwbare energie, zoals een
  • biomassaketel,
  • zonneboiler
  • kleine windturbine

 
 
Ad 1energie-efficiëntie
De apparatuur, installaties en machines in deze categorie zijn bedoeld om energie of warmte te besparen of opnieuw te gebruiken. Zo kunt u eigen energie- of warmtegebruik compenseren.
 
U krijgt 35% van de subsidiabele kosten vergoed als het gaat om: apparatuur, installaties of machines voor het besparen of hergebruiken van energie, zoals een warmtepomp, warmtepompboiler, combiwarmtepomp in combinatie met een bodemsysteem, een klimaatcomputer voor bewaarruimten van agrarische producten en een debietregeling ventilatoren voor bewaarruimten van agrarische producten als bedoeld in nummer 210301 van bijlage 1 bij de Uitvoeringsregeling energie-investeringsaftrek 2001.
 
Bijvoorbeeld
U krijgt per investeringscategorie minimaal € 5.000. Dit betekent dat u minimaal € 14.286 moet investeren voor de genoemde investeringen in deze categorie. Voor deze investeringscategorie kunt u maximaal € 100.000 subsidie aanvragen. Bij een investeringsbedrag van € 285.715 of meer krijgt u het maximale bedrag van € 100.000.
 
U krijgt 25% van de subsidiabele kosten vergoed als het gaat om: overige apparatuur, installaties of machines die in deze categorie vallen, zoals een geluid- en emissiearm mobiel aggregaat, compressor of pomp bedoeld in nummer B5170 van de bijlage bij de Aanwijzingsregeling willekeurige afschrijving en investeringsaftrek milieu-investeringen 2009.
 
Bijvoorbeeld
U krijgt voor deze investeringscategorie minimaal € 5.000. Dit betekent dat u minimaal € 20.000 moet investeren voor de genoemde investeringen in deze categorie. Voor deze investeringscategorie kunt u maximaal € 100.000 subsidie aanvragen. Bij een investeringsbedrag van € 400.000 of meer krijgt u het maximale bedrag van € 100.000.
 
Ad 2 hernieuwbare energie
Voor apparatuur, installaties of machines voor het opwekken van hernieuwbare energie, zoals een biomassaketel, zonneboiler, en een kleine windturbine krijgt u 35% van de subsidiabele kosten vergoed.
 
Bijvoorbeeld
U krijgt per investeringscategorie minimaal € 5.000. Dit betekent dat u minimaal € 14.286 moet investeren per categorie. Voor deze investeringscategorieën kunt u maximaal € 100.000 subsidie aanvragen. Bij een investeringsbedrag van € 285.715 of meer krijgt u het maximale bedrag van € 100.000.
 
Waarvoor krijgt u subsidie:
U kunt subsidie krijgen voor:

  • kosten voor de aanschaf van nieuwe machines en apparatuur, waarvan u de eerste gebruiker bent
  • installatiekosten van de investering die onder de subsidie valt

 
Het gaat altijd om de kosten exclusief btw, want niet verrekenbare btw komt niet in aanmerking voor subsidie.
 
U kunt géén subsidie krijgen voor:

  • leges
  • kosten voor vervangingsinvesteringen
  • kosten voor reguliere investeringen in de onderneming
  • kosten van eigen arbeid van de betrokken ondernemer(s)
  • debetrente

 
Wie kunnen aanvragen:
Deze subsidie is voor landbouwondernemers die willen investeren in milieuvriendelijke maatregelen en bij de Landbouwtelling van 2011 (onderdeel van de Gecombineerde opgave) een bedrijfsomvang hadden van 25.000 Standaard Opbrengst of meer.
 
Heeft u in 2010 of 2011 ook subsidie gekregen vanuit de regeling Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen? Dan komt u in 2012 niet weer in aanmerking voor deze subsidie.
 
Hoe aanvragen
U kunt deze subsidie van 3 tot en met 28 december 2012 digitaal aanvragen in 'Mijn dossier' op drloket.nl.  Log in en kies in het menu Opgeven & Aanvragen voor Subsidie aanvragen.
 
 
Meer informatie:
Meer informatie vindt u op:
http://hetlnvloket.nl/onderwerpen/subsidie/dossiers/dossier/investeringen-in-milieuvriendelijke-maatregelen
 
U kunt ook contact opnemen met: Maurice Wolters (0475-355744 of 06-14669886)