Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Jonge boeren actief met duurzaamheid

afbeelding van leoni007

Stichting Veldleeuwerik hanteert een systematiek waarbij iedere akkerbouwer eigen doelstellingen op het gebied van duurzaamheid nastreeft en jaarlijks nieuwe ambitieuze doelen probeert te verwezenlijken. Dankzij onderlinge kennisuitwisseling en professionele begeleiding worden de deelnemende boeren gestimuleerd om op het eigen bedrijf steeds een stap verder te gaan. De resultaten van hun inspanningen worden vastgelegd en besproken in de telersgroepen, waardoor een voortdurende zoektocht naar nieuwe verbeteringen ontstaat.
“Jonge boeren zijn ambitieus en vooruitstrevend. Net als NAJK zien zij de noodzaak om te werken aan duurzaamheid in de agrarische sector. Juist een praktische aanpak is hierbij onontbeerlijk”, zo stelt Eric Pelleboer, dagelijks bestuurder met de portefeuille akkerbouw van NAJK. “Veldleeuwerik biedt een kwalitatief goed en geaccrediteerd kader van indicatoren. Hierdoor wordt een breed concept als duurzaamheid praktisch en toepasbaar. Dit spreekt aan. Met Veldleeuwerik kunnen akkerbouwers bovendien met minder inputs een hoger resultaat halen en hun bedrijf toekomstbestendiger maken voor de langere termijn.”
NAJK ziet ook een grote meerwaarde in het groepsverband waarin de akkerbouwers opereren. “Juist door de onderlinge uitwisselingen van kennis en ervaring worden betere resultaten gehaald en deelnemers gestimuleerd ambitieus te blijven”, zegt Pelleboer. “Een grote toegevoegde waarde.” Voor meer info, zie www.veldleeuwerik.nl