Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Landelijke regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop

Boeren kunnen mogelijk voor 1 juli intekenen op een subsidieregeling voor de sanering van asbestdaken. Dat staat in de uitwerking van de regeling 'Asbest eraf, zonnepanelen erop'.
Het gaat om een provinciale regeling waaraan alle provincies meedoen. Boeren en tuinders die asbestdaken verwijderen en vervolgens zonnepanelen installeren, komen er voor in aanmerking. In totaal is 20 miljoen euro beschikbaar voor de regeling.
 
Voor de landelijke regeling Asbest eraf, zonnepanelen erop is een ontwerpregeling opgesteld. Elke provincie neemt de komende periode een besluit over de wijze waarop zij de regeling wil toepassen en per wanneer de regeling opengesteld wordt. Het overgrote deel van de provincies zal begin juni een besluit genomen hebben en streeft naar openstelling op 1 juli 2013. Tot op heden is alleen van Provincie Gelderland bekend dat zij hier van afwijken. Zij openen naar verwachting de regeling op 1 oktober 2013.
 
Op de website www.asbestvanhetdak.nl vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief over de regeling.