Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Subsidieregeling voor de glastuinbouw

Glastuinbouw, subsidie

Bent u een glastuinbouwer en wilt u investeren in energie-efficiënte en hernieuwbare energie? Dan kunt u van 1 juli t/m 1 oktober 2016 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Voorbeelden van dergelijke investeringen in installaties of apparatuur zijn: een tweede energiescherm, verticale ventilatoren en een biomassaketel. Voorheen viel deze regeling onder Investeringen in milieuvriendelijke maatregelen (IMM 2013 en 2014) en Investeringsregeling energiebesparing (IRE 2012).
 
Voor wie
U komt voor deze subsidie in aanmerking als u een glastuinbouwbedrijf heeft en investeert in een energiebesparende maatregel.

Budget
De investeringen waarvoor u subsidie aanvraagt, zijn:

  • tweede energiescherm
  • verticale ventilatoren
  • diffuus glas met antireflectiecoating
  • aansluiting op een warmtenetwerk of -cluster
  • aansluiting op een biogas of koolstofdioxidenetwerk of -cluster
  • biomassaketel of -kachel

 
Verstrekking subsidie
De subsidie wordt alléén verstrekt voor de kosten (exclusief btw) die u heeft gemaakt voor de aanschaf van nieuwe machines en apparatuur. Installatiekosten komen niet voor subsidie in aanmerking. U krijgt maximaal 25% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal € 5.000.
 
Meer info
Wilt u meer informatie? Kijk dan hier op de site van RVO. Ook kunt u op de pagina 'Subsidies' meer lezen over de verschillende subsidieregelingen.
 
Bron: RVO.nl