Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Verduurzamen met lokale biomassa

biomassa, biomassaketel

De Nederlandse overheid en het agrarisch bedrijfsleven sloten in 2008 het convenant ‘Schone en zuinige agrosectoren’ af. Het is een voorbeeld van een privaatpublieke samenwerking waarbij gezamenlijk en op vrijwillige basis wordt gezocht naar oplossingen die het klimaat ten goede komen. Een afspraak in het convenant is dat 20 procent van de energie duurzaam opgewekt moet worden. Biomassaverbranding is een goed alternatief.

Maatschap Antens in Baarle-Nassau wil naar een energieneutraal bedrijf en is aan de slag gegaan met biomassaverbranding. De investering in een biomassaketel verdiende zich al in vijf jaar terug. ‘De gasprijs was in 2010 behoorlijk hoog’, vertelt Kees Antens uit Baarle-Nassau. ‘Voor de nieuwe stal zochten we naar alternatieven. Een biomassaketel bleek het gunstigst.’
 
Lees hier het hele artikel in de Nieuwe Oogst.
 
Studiemiddag 16 juni
Heeft u een agrarisch bedrijf met een grote warmtevraag? Wilt u weten hoe u energiekosten kunt verlagen met een biomassaketel? Kom dan naar de studiemiddag op 16 juni in Someren. U krijgt onafhankelijke informatie en deelt ervaringen met andere agrarische ondernemers. Kijk hier voor meer informatie.
 
Bron: Nieuwe Oogst