Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Subsidieregeling SDE+ opent op 22 maart

De openstelling van de subsidieregeling SDE+ is drie weken uitgesteld tot 22 maart. Minister Henk Kamp (EZ) heeft dat bekend gemaakt. Aangekondigd was dat de eerste ronde van de SDE+ voor 2016 op 1 maart van start zou gaan.

Het uitstel heeft te maken met de bij- en meestook van biomassa in kolencentrales. Een meerderheid van de Tweede Kamer wilde die uitzonderen van de subsidieregeling voor duurzame energie.

De SDE+ stimuleert de productie van duurzame energie en richt zich op bedrijven en (non-profit) instellingen. Dit jaar is er een budget van 8 miljard euro beschikbaar om projecten te ondersteunen. De helft ( 4 miljard euro) van dit budget heeft betrekking op de eerste ronde.
Er zijn vier fases waarin de subsidie kan worden aangevraagd voor alle technieken. Een subsidie aanvraag voor zonnepanelen kan in de vrije ruimte worden aangevraagd vanaf de eerste fase. Deze fase gaat open op 22 maart 9:00.

Aanvraag energiesubsidie alvast klaar zetten

Aanvragen voor SDE+-subsidie kunnen nu al in concept worden gereed gemaakt. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft daarvoor een eLoket geopend.