Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Start pilot Expertisecentrum Energiebesparing

Pilot Expertisecentrum Energiebesparing

Op woensdag 16 maart ondertekenden Eric Douma namens LTO Noord, Margreet van Gastel namens Ministerie van Economische  Zaken en Pieter Jan van Zanten namens  Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) IJsselland een intentieverklaring voor een ‘Pilot Expertisecentrum Energiebesparing’. Met deze pilot willen de samenwerkende partijen onderzoeken waar de ondersteuningsbehoefte ligt van agrarische ondernemers op het thema energiebesparing. En uiteindelijk een aanpak ontwikkelen die agrarische ondernemers stimuleert om daadwerkelijk energiebesparende maatregelen te nemen.
 
De pilot beslaat drie deelprojecten in de werkgebieden van drie Regionale Uitvoeringsdiensten. Het eerste deelproject staat in de startblokken en richt zich op regio IJsselland. Daar  ligt het accent op het thema ‘verlichting in de melkveehouderij’. Andere relevante besparingsthema’s die mogelijk uitgelicht worden in de overige twee deelprojecten zijn warmteterugwinning in de veehouderij en koelen en bewaren in de akkerbouw. In de komende weken zullen de twee andere projecten meer vorm krijgen. 
 

De ondertekening vond plaats op het energiebewuste bedrijf van pluimvee- en melkveehouder Harrie Kievitsbosch (2e van rechts). Harrie investeerde onder meer in LED verlichting, zonnepanelen en een voorkoeler.