Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Nieuws

Groot aantal aanvragen SDE+ voorjaar 2016

Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE+) wil het ministerie van Economische Zaken de productie van duurzame energie stimuleren. Voor de SDE+ voorjaarsronde 2016 is een budget van € 4 miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen.

 
De SDE+ voorjaarsronde 2016 was van 22 maart tot en met 28 april 2016 geopend. Tijdens deze SDE+ ronde zijn in totaal 3.354 projecten ingediend.
 
Eerste en tweede fase
In de eerste fase (tot een basisbedrag van maximaal 9 cent/kWh) is er voor ruim € 2 miljard aangevraagd voor met name projecten in de categorieën geothermie en ketels voor vloeibare biomassa. In de tweede fase (tot 11 cent/kWh) is het aangevraagd budget opgelopen tot bijna € 5 miljard, in het bijzonder door enkele aanvragen voor bij- en meestook van biomassa in kolencentrales en mest(co)-vergisting.
 
Aangevraagd budget
Bij de overgang naar de derde fase konden projecten tot 13 cent per kWh indienen. In deze fase zijn er veel aanvragen voor zon-PV bijgekomen, het aangevraagd budget kwam hiermee op € 7,8 miljard. De openstelling van de vierde fase (tot 15 cent/kWh) heeft weinig nieuwe aanvragen opgeleverd.

Beoordeling
De aanvragen worden op dit moment zorgvuldig beoordeeld. Dit proces zal in ieder geval tot in juli lopen. Dat er veel aanvragen zijn binnengekomen betekent dat er ruim voldoende projecten zijn om het budget volledig te beschikken.
 
Bron: RVO.nl