Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Fiscale regelingen

Energiebesparende technieken in de EIA
In 2017 is er wederom fiscaal voordeel. Het aftrekpercentage is nu 55,5 procent. Hierdoor ontstaat er een netto voordeel van ongeveer13,5 procent voor EIA aanvragers.
 
In de brochure Energielijst 2017 staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA. Het budget van de EIA wordt verhoogd van € 161miljoen in 2016 naar € 166 miljoen in 2016. De EIA is een fiscale regeling van het ministerie van Economische Zaken en biedt bedrijven fiscaal voordeel bij het nemen van energiebesparende maatregelen.
 
MIA Vamil: meer budget voor de landbouwsector
Milieu Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) zijn bedoeld voor ondernemers die fiscaal voordelig willen investeren in milieuvriendelijke technieken. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu stimuleert met deze regelingen allerlei milieuvriendelijke investeringen die u eenvoudig kunt opzoeken in de Milieulijst 2017. Het budget in 2017 is € 97 miljoen voor MIA en € 40 miljoen voor Vamil. De Milieulijst 2017 biedt meer voordeel voor o.a. het tegengaan van erfafspoeling, verbeterde watertechnologie in de glastuinbouw en melkveestallen met weidegang.

Investering in saneren van asbestdaken in 2017
Investeringen in 2017 met betrekking tot het vervangen van  asbesthoudende daken, dakgoten of gevels eventueel gecombineerd met het plaatsen van zonnepanelen kunnen niet meer gemeld worden voor MIA Vamil.
Er zijn in 2017 verschillende andere mogelijkheden: