Ik ben mijn wachtwoord vergeten

Je bent hier

Nieuws

Fiscaal voordeel bij investering netaansluiting voor zonnepanelen

Wilt u fiscaal voordeel behalen en investeren in energiezuinige technieken en duurzame energie? Overweegt u te investeren in een netaansluiting voor zonnepanelen in veldopstelling op het midden- of hoogspanningsnet? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor fiscaal voordeel.

Met Energie-investeringsaftrek (EIA) kunt u 55,5% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst. Dat kan bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. U kunt EIA gebruiken voor bedrijfsmiddelen die voldoen aan energieprestatie-eisen en het doelmatig gebruik van energie bevorderen.
 
Nieuwe Energielijst
In de Energielijst leest u welke bedrijfsmiddelen dit zijn en aan welke prestatie-eisen ze moeten voldoen. Voor 2017 is een nieuwe Energielijst van de EIA afgegeven. In de nieuwe lijst is de netaansluiting voor zonnepanelen aan de bedrijfsmiddelen toegevoegd onder code 251117.
 
Vergoeding zonnepanelen in veldopstelling
U kunt in aanmerking komen voor een vergoeding in de investeringskosten in de netaansluiting voor zonnepanelen. Dat kan alleen als op het moment van melden de SDE-beschikking groter is dan € 0 op grond van de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE) 2016 of later. Voorwaarde is dat de houder van de SDE-beschikking ook eigenaar wordt van de aansluiting op het midden- of hoogspanningsnet. De netaansluiting van zonnepanelen die op of aan gebouwen zijn bevestigd komt niet in aanmerking. Het gaat alleen om zonnepanelen in veldopstelling.

Meer informatie
U kunt de Energielijst 2017 raadplegen via www.rvo.nl/eia. Daar vindt u ook de officiële publicatie, het digitale meldingsformulier, een zoekfunctie voor de Energielijst, voorbeeldprojecten, nieuwsberichten en het jaarverslag. Informatie over hoe u SDE+ subsidie aanvraagt en het traject daarna leest u op MijnRVO.nl.
 
Bron: RVO.nl